Om Leofoto

Leofoto eller Zhongshan Laitu Photographic Equipment Co. Ltd grundades i början av 2014 av den kinesiska unga ingenjören Tony Deng. Företaget ligger i Zhongshan, det vackra Pearl River Delta-området i Kina. Leofoto har blivit ett av de största stativmärken i Asien och Europa utrustning på bara fyra år.

Leofoto är ett ungt företag med högteknologisk utrustning och kreativitet, under flera år har Leofoto försett hela världen med professionella stativ för andra märken. Sedan 2014 ligger fokus på det egna märket Leofoto.

Det egna varumärket Leofoto introducerades på Photokina 2016 och skedde under devisen att inget ska sparas på materialval, tillverkning och design. Detta gäller ner till val av minsta bricka och skruv. All bearbetning sker med CNC-fräsning vilket ger högsta precison och ytfinish. Alla aluminiumdetaljer anodiseras, typII, för maximalt skydd. Detta ser och känner nu du håller ett Leofoto stativ.

Leofoto har en monteringsverkstad med 4 monteringslinjer, 2 CNC-maskinparker med högautomatiserade produktionslinjer bestående av 80st av CNC-fräsar, hög- och lågtemperaturtestare, korrosionsmotståndstestare och andra enheter med hög precision.

Leofoto är ett litet företag med 20 ingenjörer och 130 arbetare som sköter den tekniska utrusning och monteringen av stativ, kulleder. Nuvarande produktionskapacitet är 1000 stativ per dag.

Leofotos ständiga tillväxt beror på dess utvecklingsteam. Det är grundstenen i deras verksamhet. Leofoto strävar alltid efter att erbjuda produkter och tjänster av bästa kvalitet för fotografer och videografer från hela världen.