År 2000 förvandlade den svenska fotografen Mats Lind en passion till en karriär och kastade sig in i frilansfotografiets värld. Mats arbetar med både stillbilder och film och ser varje projekt genom från början till slut, från konceptskapning och manusskrivning till den slutliga leveransen. Mats arbetar över hela världen och fotograferar en rad mestadels kommersiellt arbete, inklusive bilar, arkitektur, inredning, porträtt och sport.

“Ett bra kamerastativ är ofta skillanden för när man tar bilden i det speciella ljuset. Leofoto har varit min följeslagare runt världen i över tre år nu. Ibland är det ett litet stativ, men ofta väljer jag det större då de blir både foto och film på uppdragen.

Mats unika fotografering av Alpine World Ski Championships har fått positiv uppmärksamhet från experter som arbetar i den professionella skidvärlden, inklusive Alpine Communications Manager för USA Ski Team, Megan Harrod:

”Att leda alla saker PR och media för det amerikanska alpint skidlaget och arbeta med några av de största namnen inom alpinskidsporter, har jag sett mycket skidbilder och arbetat med många fotografer. Det är väldigt få som tittar på sporten med en konstnärlig lins. Mats fotografering från VM stod bland de övriga, och hans inställning med Hasselblad H6D-kamera var uppfriskande. ”

Se mer av hans arbete här eller Mats på Instragram
Volvo Cars | Hasselblad | Svenskt Tenn | Pirelli | Ulricehamns kommun | Carl Malmsten | Didriksons | Ramirent | Uponor | Seger | Bridgestone | Noberu – Jimmy Durmaz ›#lockerroomtalk | Caterpillar | OH Sjögren | Uponor VVS | Åre Kommun | Audi Sverige | Bovalls Dörrbyggeri |